Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2009 09:05 - Десет начина хората да дадат най-доброто от себе си
Автор: yanag Категория: Други   
Прочетен: 2704 Коментари: 1 Гласове:
0



 

Хората, които се опитват да дадат най-доброто от себе си и полагат всички усилия да разгърнат пълния си потенциал във всяка ситуация го правят по много и различни причини. Алтруизъм, удоволетворение, възнаграждение, признание, любопитство са само накои от тях.

 

Защо организациите компаниите трябва да да се стремят да извлекат най-доброто от служителите си?

 

Когато работниците преодолеят инерцията, съмнениятя, страха, когато открият и развият таланта си и се представат на най-доброто си ниво, те издигат организациятя, за която работят на ново неподозирано равнище.

 

Когато компаниите непрекъснато прилагат следните 10 принципа, ще успеят да отличат няколко „спринтьора” от общата маса издръжливи „маратонци”

                                                           

1 Култивирайте далновидност и въображение

 Мениджърите могат да помогнат на подчинените си да си представят своето бъдеще в организацията.

На каква позиция и  място се виждат след 3-5 години!

Какви усилия трябва да положат , за да го постигнат.

Как техните лични и  професионални цели се преплитат.

До колко техните цели съвпадат с тези на компанията.

Този процес би бил ефективен само, ако работниците заемат правилната позиция в организацията.

2  Открийте и инвестирайте в талантите

Всеки има своя талант-това, в което е най-добър.  Добро направлявяне, обучение и и възлагане на подходящи отговорности може да помогне за разкриване индивидуалните способности на всеки

3  Да живеем, значи да учим

Достигнатото веднъж определено ниво ни задължава да продължим да учим. Непрекъснатото обучение ни подготвя за бъдещето и за непознатото.

Работодателите трябва да  подпомагат  непрекъснато израстване на своите кадри

Както е казал още през 1972 г. нобеловият лауреат John Eccles- „ Човек има неограничени възможности да учи и за разлика от компютрите няма човешки мозък, който да каже”твърдият диск е запълнен”

4.  Открийте и опознайте недостатъците си

Само така ще можете да ги преодолеете и те нямя да са пречка за бъдещата ви реализация.

5.Фокусирайте се върху бъдещето.

Анализът на миналите действия води до идентифициране на грешките - кога се появяват и как да бъдат предотвратени. За всяка от тях помолете сътрудника да потърси поне три решения. Като няма начин да се поправи миналото то поне може да се предвиди бъдещето.  

6.Бъдете дръзки, не подценявайте риска.

Действието е единственият начин за разкриване, усъвършенстване и проверявяне границите на собствените ни възможности. Ръководството може да насърчи поемането на риск от персонала като награждава творчеството и изобретателността.

7. Изградете взаимоотношения основани на доверие и искреност Постигането на успех зависи не само от нашите собствени възможности, но и от подкрепата  на колегите и изпълнението  на общите дейности.

8. Обградете се с наставници (съветници) Животът е пълен с прозорливи хора. Научете се да ги откривате и да се вслушвате в думите им.

9. Бъдете доволен, благодарен, но  не ставайте самодоволен.

 Празнувайте всеки успех, но не отстъпвайте и не спирайте Вместо това непрекъснато се стремете да надминете предишните си постижения. Ръководството може да помогне за системното нарастванене на отговорностите на колектива. Използвайте  всяка  възможност за придобиване на нови  умения.

10. Подкрепяйте другите в стремежа им да покажат най-доброто, на което са способни.

Всеки човек се стреми да изяви себе си. Протегнете ръка за помощ.  Ръководството може да изтъкне отборния принцип. Вашите подчинени ще се научат как да си помагат един на друг и да действат като екип

Тези 10 принципа притежават потенциала да повишат удоволетвореността на ръководители и експерти, да повишат умениятя им,  творческите способности, изобретателността и да се подобри крайният резултат.

Вероятно има и други добри идеи как да накараме хората да разгърнат способностите си .

 

/Препечатано от HR.com/



Тагове:   най,   начина,   дадат,


Гласувай:
0



1. анонимен - Съгласен
30.01.2009 17:08
Хареса ми цитатът: „ Човек има неограничени възможности да учи и за разлика от компютрите няма човешки мозък, който да каже”твърдият диск е запълнен”
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: yanag
Категория: Бизнес
Прочетен: 190038
Постинги: 96
Коментари: 86
Гласове: 136
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930