Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Профил на yanag
Име:
Яна Гочева

Възраст:
54

Пол:
жена

Град:
София

Статистика
Популярни постинги:
0

Постинги този месец:
0

Гласове този месец:
0

Коментари този месец:
0

Любими блогове:
1

Блогъри добавили в любими:
6

Блог вълни:
0
Последни постинги

За седми пореден път фондация „Човешките ресурси в България и евроинтеграцията” и списание „Човешки ресурси” на тържествена церемония връчиха годишен национален приз „Мениджър човешки ресурси – 2010”.

  Призът “Мениджър Човешки ресурси” се присъжда от Управителния съвет на фондация “Човешките ресурси в България и евроинтеграцията” и редколегията на списание ”Човешки ресурси”. Решение се взема на основата на информацията от проведената анкета и обсъждане предложенията за номинация. 

Приз бе присъден на тези, които в сферата на своята професионална дейност са с най-голям принос за непрекъснатото професионално усъвършенстване и ефективното управление на човешкия потенциал, за внедрените иновации в тази област и за подобряване качеството и производителността на труда  в звената и институциите, които ръководят.

  Призьори по категории:

„Мениджър на фирма” на г-н Жаир Агопян, Управител на Винарска изба „Телиш”

„Мениджър човешки ресурси” на г-н Емил Георгиев – Директор на Управление „Човешки ресурси” „Юробанк И Еф Джи България”АД.

„Принос и внедряване на иновативна система за управление на човешкия ресурс” на г-жа Любомира Талева – мениджър Човешки ресурси „Хюлет Пакард България”.

„Млад мениджър човешки ресурси” на г-жа Златислава Медарова – Директор „Човешки ресурси” – „Белла България”.

„Мениджър на дом за социални услуги за деца” на г-жа Надя Джунова, Директор на Дом за деца „П.Р. Славейков”.

“Мениджър на дом за социални услуги за възрастни” на г-н Иван Гюмишев - Директор  на Дом за стари хора „Св.Иван Златоуст”.

“Ръководител на висше учебно заведение” на г-н Георги Годинячки, Ректор на Висше строително училище „Любен Каравелов”.

“Цялостен научен принос в сферата на управлението на човешките ресурси в национален и международен мащаб” на проф. Маргарита Атанасова, Катедра „Човешки ресурси и социална защита”, УНСС.

“Кмет на голяма община с принос в управлението на човешките ресурси” на г-жа Дора Янкова – кмет на община Смолян.

“Кмет на малка община с принос в управлението на човешките ресурси” на г-н Красимир Джонев – кмет на община Летница.

За доброто настроение по време на бала се погрижиха актьори от Малък градски театър „Зад канала”, представители на читалище „Светлина”, ансамбъл „Зорница” и Коцето Калки.

Категория: Бизнес
Прочетен: 1846 Коментари: 0 Гласове: 0

  сп. "Фондове Програми Проекти"

Серхио Конти, Europlan UK

 

Европейският бизнес предпочита да кандидатства директно пред Брюксел

 

Серхио Конти е представител на Europlan UK - консултантска компания, базирана в Лондон, но със сериозно влияние в европейските институции. Фирмата специализира в писането и управлението на проекти, финансирани с европейски средства. Работи за общини, неправителствени организации и бизнеса. За читателите на списание „Фондове Програми Проекти” експертът говори за проблемите, които се срещат във всички страни в ЕС.

 

Г-н Конти, бихте ли се представи на нашите читатели.

В момента съм главен съветник в Europlan UK – компания, специализирана в работата по програми на Европейската комисия. Екипът на компанията има повече от 40 години опит в информационните технологии в големи международни компании и в индустрията.

В продължение на 14 години бях експерт в администрацията на ЕК, след това в президентството на регион Ломбардия и в Европейския институт за публична администрация в Милано и Маастрихт.

Интересите ми са насочени основно към стартиращи иновативни инициативи най-вече в областта на публичните услуги (eBusiness, eGovernment, eInclusion, eHealth и т.н.).

 

Работили сте по програми на ЕС и по оперативни програми. Какви са основните разлики, които виждате между тях?

Европейските програми за ключови политики като research&development (например Седма рамкова програма) са насочени към засилване на общите европейски ценности и затова са насочени и генерираните по тези програми проекти. В по-ранните рамкови програми (от Esprit до Четвърта рамкова програма) усилията бяха насочени към създаване на капацитет за работа по общите цели в областта на research&development (най-вече в индустрията) от страна на различни страни, участници и култури. В последните години (с 6 рамкова програма и най-вече 7 рамкова програма) основните цели се насочиха към прилагане на резултатите (от генерираните проекти) за засилване на позициите на ЕС в световен мащаб в областта на иновациите.

Някои, също важни политики на съюза се прилагат едновременни и на европейско и на национално ниво. Други са в приоритетите на отделните държави, но все пак в светлината на европейските политики (например образованието и Програмата за учене през целия живот).

Разликите в програмите на ЕК и оперативните са главно в два аспекта. От едната страна е мениджърският аспект (планиране, покани за кандидатстване, финансиране, администрация, цели), които са приоритети на отделните страни-членки. От друга страна са общите европейски ценности, които се стъпват на синергия.

ЕС се характеризира с огромното си разнообразия и в различните страни опитът в това отношение е различен. Общото в период на криза е, че все повече страни имат затруднения с кофинансирането на проекти от националния бюджет.

 

Клиентите на Вашата компания с какви програми предпочитат да работят?

Все още се наблюдава особено силно желание за участие в програмите на ЕК, при които се кандидатства директно пред Брюксел, въпреки че те се характеризират с голяма сложност. Седма рамкова програма например е особено сложна най-вече за новоприсъединилите се. В нея се изисква доста повече опит отколкото преди.

 

Интервюто взе Сребрина Ефремова

 

Категория: Бизнес
Прочетен: 1776 Коментари: 1 Гласове: 0
"
Категория: Бизнес
Прочетен: 1875 Коментари: 0 Гласове: 0

 

ТВ „Европа” бе отличена за отразяване на европейската тематика

Телевизия "Европа" беше отличена за коректно отразяване на въпроси и теми, свързани с Европейския съюз и усвояване на средствата по европейските фондове. За качествено и коректно отразяване на европейските въпроси телевизия "Европа" бе отличена в категория медии от списание „Програми, фондове, проекти” на международна конференция, посветена на усвояването на еврофондовете.

 

Наградата беше връчена на директора на новините на ТВ "Европа" Румяна Тотева от д-р Ганчо Попов, главен редактор на списание „Програми, фондове, проекти”.
 

Категория: Бизнес
Прочетен: 1393 Коментари: 0 Гласове: 0

 

На 18.11.2010 г. в зала 8 на НДК за първи път беше връчен и национален приз

 „Фондове Програми Проекти” за ефективност по усвояването на средства от европейските фондове.

  

На основата на задълбочен анализ, дискусиите от кръглите маси, информациите за успешно изпълнени проекти, обществения отзвук и отзиви в медиите, редакционната колегия на списанието и управителният съвет на „Персонал консулт” присъдиха за първи път наградата в седем категории.

 

 Почетен плакет и грамота връчи ст.н.с. д-р Ганчо Попов – главен редактор и издател на списание „Фондове Програми Проекти”.

 

НАГРАДЕНИ:

 

1. Община Варна- Община, усвоила европейски средства като с това се превърнала в най-добро място за живеене в България.. Призът от името на кмета г-н Кирил Йорданов    получи г-н  Петър Радушев, директор на дирекция „Международно сътрудничество”

 

2. Община Ловеч-Община, усвоила ефективно средства за изграждане на инфраструктура. Призът получи Минчо Казанджиев – кмет на общината.

 

3. Община Пазарджик.Община с ефективни проекти за социална дейност. Наградата получи г-жа Димитрия Церова, директор дирекция „Социални дейности”.

 

4. Консултантска фирма „Финсис” за  разработване на проекти, консултиране на бенефициенти. Призът получи г-н Никола Христович , управител на „Финсис”

 

5. Цветан Симеонов – председател на БТПП за активна позиция в помощ на бизнеса, участие в дискусии за усвояване на европейските средства, успешно усвояване на европейски средства.

 

6. ТВ Европа- за медия с активна позиция в областта на усвояване на европейските средства. Призът получи Румяна Тотева – директор, Новин
Категория: Бизнес
Прочетен: 1222 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: yanag
Категория: Бизнес
Прочетен: 189330
Постинги: 96
Коментари: 86
Гласове: 136
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031