Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Коментари и новости в Човешките Ресурси Дискусия как да напишем Успешен Проект
Автор: yanag Категория: Бизнес
Прочетен: 189343 Постинги: 96 Коментари: 86
Постинги в блога от Април, 2010 г.

Официална церемония по връчването на национален приз „Мениджър социални услуги” за 2009 г. с благотворителен бал концерт в помощ на домовете за социални услуги и услуги в общността в наградени директори се състоя на 27-и април 2010г. от 19.00 часа в ресторанта на хотел „Феста София” **** на “бул. България” N: 83. Патрон на събитието е инж. Тотю Младенов, министъра на труда и социалната политика.

Призът се присъжда всяка пролет за пета поредна година като израз на заслужено признание към личности, организации и институции, проявили съпричастност към съдбата на хората в неравностойно положение в домовете. Той се осъществява с партньорството на Агенция за социално подпомагане към министерство на труда и социалната политика и с подкрепата на ЕТ „Персонал консулт – Г. Попов”.

Гости на събитието по традиция са официални лица, дипломати и парламентаристи, представители на Министерство на труда и социалната политика, Министерство на външните работи, Агенция за социално подпомагане, Агенцията по заетостта, Държавна агенция за закрила на детето, работодателските организации БТПП, БСК и ССИ, кметове и заместник кметове, директори и експерти “Социални дейности” в общините, представители от катедрите със специалност „Социални дейности” и „Социална педагогика”, директори и социални работници от домовете, ръководители на компании и на фирмите-дарители.

Мотив за неговото присъждане са неимоверните усилия, съпричастността и състрадателността, с които ръководителите на домовете за социални услуги и услуги в общността обгрижват домуващите. Той е морално признание за тяхната всеотдайност и любов в работата при крайно ниско заплащане.

Целта му е да се популяризират и стимулират личностите, екипите на социалните заведения, неправителствените организациите и държавните инстанции с водещ принос в социалната сфера. Той е създаден, за да направи нашата общественост съпричастна към трудната съдба на домуващите и да отличи мениджърите на домовете за социални услуги и услуги в общността, които най-ефективно управляват поверените им институции, да се запознае широката общественост с техните добри практики и иновациите, които внедряват за подобряване качеството и ефективността на социалните услуги.

image

Номинациите се извършват от Управителните съвети на „Национално сдружение на организациите за социални услуги сдружение” и фондация “Човешките ресурси в България и евроинтеграцията”, и редакционната колегия на списание „Човешки ресурси”.

Носителите тази година са:

1. В категория „Дипломатическа мисия” призът се присъжда на:

· Японската държава и се приема от Негово Превъзходителство Цунехару Такеда, извънреден и пълномощен посланик на Япония в България за реализиране на Програма за отпускане на безвъзмездна помощ за социални и хуманитарни проекти в България от 1998 година насам, предоставяне на средства по проекти за ремонт на Домове за социални услуги и услуги в общността и други благородни инициативи. Този проект е нагледен пример за това, че правителството на Япония се надява, децата с различни съдби, които живеят в Дома, да преодолеят предстоящите трудности и да израснат достойни бъдещи граждани.

Призът връчва г-н Ивайло Иванов, Изпълнителен директор на Агенция за социално подпомагане.

image

2. В категория „Домове за социални услуги и услуги в общността” призът се присъди на:

· на г-жа Красимира Узунова, Директор на Център за социална рехабилитация и интеграция в град Тополовград за самоотвержена дейност за постигане на по-добро качество на живот за уязвимите групи и развиване на предоставяните социални услуги, за съхраняване на психологическия климат и повишаване на професионалната компетентност на персонала

Призът връчи г-жа Янита Манолова, Зам.-Изпълнителен директор на Агенция за социално подпомагане.

· на г-жа Янка Симеонова, директор на Дом за стари хора „Света Петка Българска” в с. Баня, община Нова Загора за създаване на добри битови условия, оптимална психо-емоционална среда, изграждането на доверие между потребителите и работещите и стремеж към съвършенство.

Призът връчи г-жа Янита Манолова, Зам.-Изпълнителен директор на Агенция за социално подпомагане.

· на г-жа Валя Танева, Директор на Дневен център за деца и възрастни хора с увреждания за създаване на обществена ангажираност към нуждите на децата и лицата с увреждания и отстояване на техните права, създаване на условия и екип на европейско ниво и иницииране и налагане на новаторски съвременни практики.

Призът връчи г-жа Янита Манолова, Зам.-Изпълнителен директор на Агенция за социално подпомагане.

3. В категория В категория „Активна гражданска позиция” призът се присъди на:

· проф. Тома Томов, директор на Центърът “Български институт за отношения между хората” на Нов български университет за ангажирана и дейна работа в полза на домовете за социални услуги и услуги в общността и за усъвършенстване на професионалната компетентност на персонала им.

Призът връчи ст.н.с. д-р Ганчо Попов, главен редактор на списание „Човешки ресурси”.

4. В категория „Общинска администрация” призът се присъди на:

· г-н Николай Димитров, Кмет на община Несебър за самоотвержена работа по увеличаване на качеството на грижа за гражданите в неравностойно положение, за създаване на съвременни материални условия и европейска атмосфера за достоен живот, за организиране и стимулиране на кампании, за материално подпомагане на социалните институции, за оптимизиране на условията на труд на работещите в социалната сфера, за стимулиране на повишаване на квалификацията на работещите в социалната сфера, за осигуряване на по-голям брой места в детските градини и решаване на въпроса за десет години напред, както и за стимулиране на раждаемостта на територията на община Несебър.

Призът връчи ст. н. с. д-р Гинка Чавдарова, Изп. директор на Национално сдружение на общините в България.

· на г-жа Минка Владимирова, Директор на Дирекция “Социални дейности” в Столичната община за дългогодишна всеотдайност и професионализъм, за отговорност и ангажираност и за еталон за съвременен социален мениджър.

Призът се връчи от ст. н. с. д-р Гинка Чавдарова, Изп. директор на Национално сдружение на общините в България.

· на г-жа Нелета Вълова, Директор на дирекция „Хуманитарни дейности” в община Перник за усилия за издигане на авторитета на хората, които работят в сферата на социалните услуги, за значително подобряване на грижата за гражданите в неравностойно положение и водене на активна социална политика.

Призът се връчи от ст. н. с. д-р Гинка Чавдарова, Изпълнителен директор на Национално сдружение на общините в България.

5. В категория „Отговорна журналистика” призът се присъди на:

 

· на г-жа Ива Димитрова, редактор на предаването „Едни от нас” - първото по рода си специализирано предаване за хора в неравностойно положение, и журналист и водещ на БНТ. Призът се връчва за адекватно и ангажирано отразяване на социалните теми и проблемите на равните възможности в обществото.

Призът се връчи от главен редактор на списание “Човешки ресурси”.

6. В категория „Дарителство и съпричастност” призът се присъди на:

· г-н Симеон Присадашки, собственик на „Жоси” ООД за неговите многогодишни благотворителни и дарителски инициативи като управител на една социално отговорна компания в помощ на хората в домовете за социални услуги и услуги в общността.

Призът се връчи от г-жа Мария Стефанова, представител на Съвета за електронни медии.

image

С приключването на протоколната част на събитието, започна концертната програма, последвана от коктейл. Своето изкуство за благотворителното събитие дариха: една дама с изключителна класа и винаги ослепителната Йорданка Христова, младите таланти от 7-ми клас на Национално училище за танцово изкуство с педагог Мария Стефанова, носител на ”Сребърна лира” от Съюза на музикалните и танцови дейци в България, великолепните възпитаници на Национално училище за музикално изкуство „Любомир Пипков” под ръководството на прочутия български кларнетист Росен Идеалов, елегантните, емоционални и темпераментни танцьори от клуб по спортни танци „Амаранд - М” с ръководител Диана Добрева, седемкратните носители на златен медал от седем републикански фестивала и орден “Кирил и Методий” І–ва степен за постижения в областта на танцовото изкуство фолклорен танцов ансамбъл „Светлина”,детски състав за спортен балет „Белите делфини” от дома за деца “Св. Стилиян Пафлагонийски” и детски оркестър ”Огнени ритми” от дома за деца “Св. Стилиян Пафлагонийски” в село Кошарица в община Несебър, най-големия български фолклорен ансамбъл Държавен фолклорен ансамбъл „Филип Кутев”, винаги енергичният вокален педагог на „Мюзик айдъл” Етиен Леви.

image

По късно същата Вечер сред гостите на бала се излъчиха две Мис “Мениджър социални услуги – 2009”. Тя беше определена от жури с изискан вкус в състав: г-н Господин Митев, г-н Иван Бобчев и г-н Илиян Младенов.

 

image

Категория: Бизнес
Прочетен: 730 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: yanag
Категория: Бизнес
Прочетен: 189343
Постинги: 96
Коментари: 86
Гласове: 136
Архив
Календар
«  Април, 2010  >>
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930